Податкова повідомила про перевірки торгівлі в Instagram та Facebook

Підприємці, які ведуть бізнес в Instagram, Facebook та на різних інтернет-майданчиках, повинні офіційно зареєструвати свій бізнес. Про це повідомляє Державна податкова служба.

«ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Всі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки», — йдеться у повідомленні.

У податковій нагадали, що державна реєстрація суб’єктів господарювання — обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності, а проведення розрахунків через банківські картки фізичних осіб заборонено законом.

У ДПС також навели приклади виявлення такого незаконного бізнесу. Так, у вересні на Хмельниччині зафіксовано 8 фактів провадження підприємницької діяльності без сплати податків. На відповідних осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП. Усього з початку року в області встановили 46 фактів здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада виділила Міноборони додаткові 211 млрд грн