Податкові стимули для бізнесу і не тільки. Які закони сьогодні підтримала Верховна Рада
УНІАН

15 березня Верховна Рада знову зібралася в стінах парламенту, щоб ухвалити низку важливих рішень. Присутніми були 345 депутатів.

Ярослав Железняк, депутат від фракції «Голос», розписав, які законопроєкти були сьогодні на порядку денному.

По-перше, нардепи проголосували за продовження строку дії воєнного стану в Україні до 25 квітня 2022 року (343 голоси).

Також важливим є прийняття за основу та в цілому законопроєкту про внесення змін в Податковий кодекс на період воєнного стану (340 голосів).

ФОПам та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн дадуть можливість платити єдиний податок у розмірі 2% з обороту за правилами, встановленими для третьої групи платників єдиного податку, тобто зі звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

 Для ФОПів першої та другої груп сплата єдиного податку відбуватиметься на добровільній основі. ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії звільнено від оподаткування.

Також Рада проголосувала за визнання добровольців ТРО ветеранами війни (344 голоси) та можливість скасування запобіжного заходу або тримання під вартою для призову людини на військову службу (341 голос).

Окрім цього депутати підтримали гарантії держави, що в умовах воєнного стану вчителів не звільняють з роботи, їм зберігають заробітню плату та інші гарантії.

Загальну чисельність Державної прикордонної служби України збільшили на 7 тис. військовослужбовців (344 голоси) та проголосували за збільшення на 67 млрд видатків на армію (342).

Також депутати підтримали рішення депутата Іллі Киви скласти мандат, а фракцію ОПЗЖ залишили чотири нардепа: Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Вадим Столар та Олександр Фельдман.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Найвищий показник в історії. 76% українців вважають, що Україна йде правильним шляхом — Рейтинг