Подолав понад 3 тис. км. У Нову Зеландію з Антарктиди приплив рідкісний пінгвін
Pixabay

У Новій Зеландії місцеві жителі виявили пінгвіна Аделі, який приплив з Антарктики, подолавши понад 3 тис. км.

Про це пише ВВС.

Першим тварину помітив місцевий житель Гаррі Сінгх та його дружина під час прогулянки на пляжі в Бердлінгс-Флет, але спочатку подумав, що це забута на березі велика м'яка іграшка.

«Він не рухався протягом цілої години й виглядав виснаженим і розгубленим», — каже Сінгх.

За його словами, поки він чекав на прибуття спеціальної групи рятувальників, він найбільше хвилювався, щоб пінгвін не пішов знову у воду, тому що в його стані він став би легкою здобиччю морських хижаків або собак.

Томас Стрек, фахівець з реабілітації пінгвінів, був шокований тим, що це пінгвін Аделі — вид, який живе виключно на Антарктичному півострові.

Зазначається, що це лише третій зареєстрований випадок, коли представника виду Аделі виявили у Новій Зеландії. Перші два відбулися у 1962 та 1993 роках.

Аналізи пінгвіна показали, що тварина виснажена та зневоднена. Вже кілька днів пінгвін отримує харчування через спеціальну трубочку.

Коли він повністю оговтається, його випустять біля води, але чи захоче він виконати зворотний шлях в Антарктиду, вчені не знають.

На думку експертів, поява пінгвінів Аделі у Новій Зеландії залишається рідкістю, але якщо в майбутньому їх побільшає, це може стати тривожним знаком.

У лютому цього року біля найпівнічнішого краю Антарктиди була зареєстрована найвища в історії температура повітря  +20,75 градусів Цельсія.

Раніше Chas News повідомляв, що у Росії від кігтів кота загинув кажан, який пролетів рекордні 2 тис. км.

Єдині в Україні. До Харківського зоопарку прибули три самки пінгвінів Гумбольдта (фото)