Подоляк розповів, чому переговори з росією зараз на паузі

Радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що переговори з російською стороно на паузі на тлі декількох причин.

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Перша причина, за словами Подоляка, це те, що «росія не демонструє ключового — розуміння сьогоднішніх процесів у світі та своєї вкрай негативної ролі».

По-друге, радник зазначив, що цілі, які собі ставила росія, не досягнуті, війна йде не за їхніми планами.

«Спротив України і спротив професійний тільки наростає. Тому жодних своїх цілей рф не досягне», — сказав Подоляк.

Третя причина — росія продовжує ширити пропагандистське нагнітання всередині країни. На тлі цього політична рф еліта боїться говорити правду. Зокрема, те, що зараз з війни доведеться виходити на «зовсім інших умовах, ніж було заявлено спочатку».

Крім того, росія намагається використовувати переговори як ще один елемент пропаганди всередині країни.

Подоляк вважає, що рф діє за принципом «все або нічого».

«Росія абсолютно хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації. Така, на мій погляд, стратегічна ціль росіян: все або нічого. Тому немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої «імперії». Сьогодні взагалі не йдеться про «вихід чи не вихід» з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на даному етапі. Буде конкретика — будуть продовженні політичні переговори», — резюмував радник глави ОП.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російська влада шукає винних у провалі війни з Україною серед військових командирів — ГУР