Подружжя агентів ФСБ рф готувало ракетний удар по ТЕС на Львівщині — СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували агентурну групу ФСБ рф, яка готувала ракетний удар по електростанціям на Львівщині.

Основним фігурантом виявився чоловік, який з 2023 року відбуває покарання у місцевій колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У поле зору ворога він потрапив через поширення в соцмережі дописів на підтримку окупантів.

Згодом співробітники ФСБ встановили з ним контакт та дистанційно завербували. Далі він вже долучив до співпраці з ворогом свою дружину «на волі».

На його прохання жінка мала знайти «потрібні» енергооб’єкти та сфотографувати їх з прив’язкою до місцевості.

Окупанти обіцяли профінансувати всі «поточні» витрати своїх поплічників, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також перерахувати грошову «винагороду».

Цю інформацію ворог планував використати для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. Однак російських агентів вчасно затримали.

Під час обшуку в камері зрадника вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ⁠ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також планується повідомити про підозру у державній зраді жінці фігуранта. Триває розслідування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Харківщині росіяни вдарили ракетами по ангарам із зерном (фото)