Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі почнуться у 2024 році

Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі відбудуться цього року — ймовірно, на початку або у середині осені.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив Олександр Порхун, виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів.

Проєкт будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища отримав позитивний висновок державної експертизи. Готується документація на оголошення торгів для визначення підрядника.

Національне військове меморіальне кладовище: що відомо

8 грудня 2023 року Верховна Рада ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.

Кабінет міністрів виділив 515 млн грн на його будівництво та функціонування у 2024 році.

Уряд визначив місце розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Національне військове меморіальне кладовище — загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Жінку, яка понівечила могили військових у Києві, відправили в психлікарню