Покійна королева Єлизавета II хворіла на рак кісток — Борис Джонсон

В останні роки життя королева Великої Британії Єлизавета II хворіла на рак кісток, це і стало причиною її смерті у вересні 2022 року.

Про це написав колишній премʼєр країни Борис Джонсон у своїх мемуарах, передає Politico.

В уривку майбутньої біографічної книги Unleashed (укр. «Звільнений» — Прим. Ред.), яку опублікують наступного місяця, Борис Джонсон сказав, що «знав протягом року чи більше», що королева «має форму раку кісток». Politico пише, що це перший прецедент, коли високопоставлений британський політик говорить про можливу причину смерті монарха країни. Офіційною причиною смерті Єлизавети II у свідоцтві назвали «старість».

Згадуючи останню зустріч з королевою, експремʼєр Великої Британії сказав, що вона «здавалася блідою та більш сутулою, а на руках і зап’ястях у неї були темні синці, ймовірно, від крапельниць або ін’єкцій». Водночас, за його словами, вона була «непорушною» всупереч хворобі та посміхалася. Джонсон пише, що королева «ціле літо знала, що вона йде, але рішуче трималася і виконувала свій останній обов’язок».

Це відкриття є дуже незвичним для британського суспільного життя, пише Politico. Адже інформацію про стан здоровʼя королеви Єлизавети II суворо охороняли.

Нагадаємо, у лютому 2024 року у 75-річного короля Великої Британії Чарльза ІІІ діагностували рак. Через місяць, у березні того ж року принцеса Уельська Кейт Міддлтон заявила, що теж лікується від раку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кейт Міддлтон вперше зʼявилася на публіці після оголошення про лікування від раку (фото)