«Політолог» Олександр Лазарєв отримав підозру в держзраді від СБУ

СБУ повідомила про підозру «політологу» Олександру Лазарєву, який переховується у Криму та допомагає агресору у війні проти України.

Ще до початку повномасштабної війни він входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Віктора Медведчука, Євгенія Мураєва та Анатолія Шарія. Лазарєв займався «розкруткою» медійних образів прокремлівських політиків і допомагав просувати ворожі наративи.

В ефірах підсанкційних каналів «Наш», Zik, NewsOne, «112» він виправдовував агресивну політику Москви і називав бойові дії на сході України «громадянською війною».

Вже після 24 лютого 2022 року Лазарєв таємно виїхав з України та прибув до анексованого Криму, де приєднався до оточення окупаційної адміністрації.

«Політологу» повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а також за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП отримав підозру від СБУ (відео)