Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві семирічної дівчинки на Херсонщині

52-річного підозрюваного у вбивстві семирічної Марії Борисової у Херсонській області взяли під варту.

Про це повідомила начальник департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко на Facebook.

Вона пише: «дитину шукали чотири доби. Весь цей час після вчинення жахливого вбивства чоловік ховав тіло, а потім відніс до місця, де вже проходили пошуки. Завдяки злагодженим діям поліції та ювенальних прокурорів Херсонщини підозрюваного встановлено по «гарячих слідах» — через дві доби після виявлення тіла дитини».

Поліція опублікувала відео із затриманим за підозрою у вбивстві на Facebook-сторінках херсонської поліції та голови Нацполіції Ігоря Клименка.

На відео видно, як чоловіка виводять з автомобіля поліції у супроводі правоохоронців та заводять до слідчого ізолятора.

Підозрюваний порізав собі вени

Підозрюваний у вбивстві та зґвалтуванні лежав із порізаними венами, коли поліцейські прийшли його затримувати.

Клименко написав у Facebook: «коли поліцейські прийшли до будинку зловмисника, зрозуміли, що їх чекали: підозрюваний лежав із порізаними венами. Самогубство як спосіб уникнути покарання? Не буде цього! Врятували цього недочоловіка, щоб він відповів за свої вчинки».

Правоохоронець додав, що в поліції одразу зрозуміли, що тіло дівчинки підкинув хтось із місцевих, оскільки закинуту недобудову перевіряли не один раз.

Слідчі та оперативники опитали всіх мешканців села, десятки людей провели через детектор брехні.

Клименко підсумував: «після безупинних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій правоохоронці встановили ймовірного вбивцю та ґвалтівника. Щоби його «взяти», потрібно було до дрібниць зібрати докази та отримати попередні висновки експертиз».

Передісторія

Семирічна Марія Борисова зникла 7 березня в селі Щасливе Олешківського району Херсонської області.

Те, що дитини довго немає, помітила мати в неділю ввечері. Спочатку батьки шукали дитину самостійно, а потім звернулися в поліцію. До пошуків залучили кінологів та волонтерські загони.

Вдень 11 березня під час повторного огляду території села поліцейські знайшли тіло зниклої дівчинки у недобудові. Труп був зі слідами удушення.

«Цей жорстокий злочин на Херсонщині сколихнув країну. Маленьку дівчинку, яку протягом чотирьох днів шукали сотні правоохоронців та волонтерів, знайшли мертвою в мішку. Удушення та сліди зґвалтування» — пише Клименко.

За фактом вбивства дитини правоохоронці відкрили кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

На Чернігівщині чоловік заявив про вбивство вітчима, щоб поліцейські розчистили сніг