Поліція в американському Колумбусі застрелила темношкірого підлітка
AP

У Колумбусі, американський штат Огайо, поліцейський застрелив темношкіру дівчину — 16-річну Макхію Брайант.

Про це повідомляють The New York Times та NPR.

Правоохоронці Огайо зазначили, що дівчина загрожувала ножем двом іншим дівчатам, перш ніж офіцер відкрив вогонь. Зловмисницю смертельно поранили офіцери поліції.

Дитяча служба округу Франклін ідентифікувала її як Макхію Брайант. Ім’я офіцера, якого відсторонили на час розслідування від роботи, не розголошується.

Поліцейське управління Колумбуса опублікувало кадри з натільної камери офіцера. Правоохоронці заявили, що на відео видно, як підліток кидається на двох інших жінок з ножем, коли поліцейський під'їжджає до будинку.

Потім офіцер кілька разів вистрілив по дівчині.  Вона впала на землю поруч з автомобілем, припаркованим на під'їзній доріжці.

За інформацією NYT, це сталося вдень 20 квітня. Тобто незадовго до того, як присяжні винесли обвинувальний вирок у справі про вбивство Джорджа Флойда ексофіцеру поліції Міннеаполіса Дереку Човіну.

У Колумбусі панує напруженість через стрілянину в поліції з початку грудня. Тоді 23-річний Кейсі Гудсона-молодшого застрелив біля входу в свій будинок заступник шерифа округу Франклін. Через два тижні в 47-річного Андре Гілла чотири рази вистрілив офіцер поліції Колумбуса Адам Кой.

18 квітня в США почали протестувати через смерть 20-річного темношкірого хлопця Данте Райта від рук поліцейського.

Chas News повідомляв, що Міннеаполіс виплатить родині Флойда $27 млн.

Біля Міннеаполісу, де загинув Джордж Флойд, спалахнули нові заворушення