Поліція встановила особи 5 тис. російських солдатів, які перебували на Київщині

Поліція Київської області встановила понад 5 тис. російських військових, які перебували на Київщині після початку повномасштабної війни з Україною.

Про це повідомив Андрій Нєбитов, начальник поліції Київської області.

Правоохоронці встановили особисті дані цих військових і навіть дані членів сімей деяких з них та місця їх проживання на території рф.

Окремо Нєбитов підтвердив інформацію, що деяких з цих російських військових перекинули на інші ділянки фронту, де вони й загинули.

«Ми під час зустрічі людей, які прибувають з евакуації, намагалися максимально швидко встановити всі ті телефони, які забрали окупанти. І надалі ми їх фіксували після 31 березня — у квітні вже на сході нашої країни», — заявив очільник поліції Київщини.

Також Нєбитов зазначив, що більшість із цих кримінальних проваджень уже розслідують слідчі СБУ, але деякими справами займається Нацполіція.

«Зараз це вже на стадії проведення слідчих дій, а саме — відтворення обстановки та обставин подій зі свідками, це проведення впізнань. Зараз чекаємо на результати експертиз», — сказав Нєбитов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У селі Мощун на Київщині знайшли ще одного цивільного, вбитого росіянами