Поліція затримала організаторів вечірок, де знущалися з дівчат: що їм загрожує (фото)

Поліція затримала двох організаторів п'яних вечірок, які знущались і принижували дівчат, а потім викладали відео у соцмежері. Про це розповів голова обласної Нацполіції Андрій Нєбитов.

1 лютого поліцейські провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області. Правоохоронці встановили, що організаторами вечірок були двоє товаришів, які і поширювали принизливі відео у Telegram-каналі та Instagram.

організатори пяних вечірок у Києві

Молодиків затримали, зараз вони перебувають у СІЗО. Обом оголошено про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За скоєне зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

пяні вечірки київ молодики знущання поліція

Адвокат та правозахисниця «ЮрФем» Оксана Копійчук у коментарі виданню ZMINA прогнозувала, що молодикам оголосять підозру саме за цією статтею. За її словами, кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України 152 (зґвалтування), 153 (сексуальне насильство), та 154 (примушування до вступу в статевий зв’язок) можливе лише у разі надходження заяви потерпілої про злочин.

Водночас дії організаторів п'яних вечірок можуть кваліфікуватися за статтею 301,  статтею 301-2  чи за  статтею 307  ККУ, що не є провадженням у формі приватного обвинувачення. Відтак, розслідування може бути розпочате за відсутності заяви потерпілої.

Що відомо про організаторів п'яних вечірок

Розголосу цій історії надала  громадська діячка Ярослава Кравченко. Вона поділилася у Facebook розповіддю дописувачки, про те, що у Києві група молодих хлопців споює дівчат на вечірках, гвалтує і знімає це на відео.

За її словами, за цим стоїть компанія з 5−7 осіб двадцятирічного віку, що переїхали в Київ з Івано-Франківська. Свою розвагу вони називають: «Покажемо вам, які кругом шл*хи».

У своєму пості вона поділилася кількома скріншотами з відео із непритомними дівчатами та фото одного з молодиків, і пояснила, що оскільки особи дівчат на фото та відео не ідентифіковані, то жодних заяв від постраждалих немає. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Луганщині вчителі-колаборанти почали перевіряти телефони дітей: що шукають