Польща може тиснути на Україну щодо Волинської трагедії після «сварки» між Зеленським та Сікорським

Після того, як президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський «мало не посварилися» під час останньої зустрічі, Варшава може використати своє головування у Європейському Союзі в наступному році для тиску на Київ щодо Волинської трагедії.

Про це пише польське видання Onet, покликаючись на власні джерела.

Зазначається, що під час нещодавньої зустрічі Зеленський та Сікорський, зокрема, говорили про Волинську трагедію. Глава держави нібито заявив, що Польща не має повертатися до питання ексгумації жертв трагедії, адже це, мовляв, лише внутрішня політика.

Як повідомляють джерела Onet у польському МЗС, після такого інциденту Варшава може використати своє головування у Європейському Союзі у 2025 році як предмет тиску на Україну в питанні ексгумації жертв Волинської трагедії. Для цього Польща використовуватиме питання подальшої євроінтеграції України, водночас «військові та оборонні питання не будуть розмінною монетою».

«Тепер саме українці будуть звертатися до нас з різних питань. Вони вже це роблять. Українські політики, схоже, думають, що їм вдасться швидко завершити переговори щодо вступу в ЄС, оскільки вони блискавично проходять через наступні кроки ЄС після російського вторгнення. Але на даному етапі це вже так не працює. Києву потрібна прихильність Варшави до вступу. І саме тут є простір для розмови. Ми допоможемо їм, якщо вони допоможуть нам», — розповів неназваний співрозмовник Onet.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сікорський: Польща та союзники НАТО мають збивати російські повітряні цілі над Україною