Польща вводить обов’язковий карантин для приїжджих
Getty images

Від 30 березня Польща вводить обов’язковий карантин для приїжджих з-за меж Шенгенської зони, у тому числі для громадян України.

За словами заступника міністра інфраструктури Польщі Мартіна Горала, ізоляція також може розповсюджуватися і на громадян країн Євросоюзу, які не мають негативного тесту на коронавірус.

Для тих, хто прибуває до Польщі з країн, які не входять до Шенгенської зони, карантин буде обов’язковим без винятків. Однак, в разі здачі тесту на території Польщі (ПЛР або антиген) і отримання негативного результату людина може вийти з ізоляції.

Польський уряд також вирішив стандартизувати правила карантину для тих, хто прибуває як повітряним, так і наземним транспортом: на кордонах будуть патрулі, які будуть перевіряти, чи ті, хто перетинає кордон, мають негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше 48 годин до приїзду.

Уряд Польщі розглядає можливість запровадження комендантської години по всій країні в разі погіршення епідеміологічної ситуації. 27 березня у Польщі зафіксували майже 32 тис. нових випадків зараження коронавірусом.

Польща впроваджує національний карантин. Влада каже, місцеві обмеження не допомогли