Польща запровадила ембарго на імпорт російського вугілля

Анджей Дуда, президент Польщі, підписав акт про запровадження ембарго на російське вугілля. Також цей акт передбачає можливість заморожувати активи суб'єктів та осіб, які підтримують агресію росії щодо України.

Про це також повідомив Андрій Єрмак, керівник Офісу президента.

Він зазначив, що Польща та країни Балтії є локомотивом та прикладом для інших країн ЄС у швидкості ухвалення необхідних рішень по протистоянню росії на економічному фронті.

«Відмова від купівлі російського газу країнами Балтії та заява про майбутнє скасування закупівель нафти та газу Польщею з чіткими термінами — це ті рішення, які Україна очікує від Заходу. Але, вкотре додам, що найбільш важлива швидкість. Всі мають діяти якомога швидше. Бо за кожен день, який витрачається на ухвалення рішень, українці платять надто високу ціну — життям наших громадян», — підкреслив Єрмак.

Отже новий закон забороняє ввезення до Польщі та транзит її територією енергетичного чи коксівного вугілля з росії та білорусі. Порушникам заборони загрожуватиме конфіскація товару та штраф у розмірі до 20 млн злотих (140 млн грн).

9 квітня Україна запровадила повне торговельне ембарго проти росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС може розглянути нафтове ембарго після другого туру виборів у Франції