Польща зупинила пропуск українських вантажівок без дозволів: що відомо

З 1 липня польська сторона в пунктах пропуску обмежила в'їзд та виїзд українських вантажівок.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Не пропускають вантажівки, які не мають дозволу або книжки ЄКМТ. Пункти пропуску на інших ділянках кордону працюють у звичайному режимі.

Водночас заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач заявив, що дозволів на двосторонні перевезення не потрібно.

«Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС набула чинності в день підписання. Тобто ще 20 червня. До 10 липня діє перехідний період, який дозволяє перевізникам адаптуватись до нових правил», — пояснив він.

За його словами, про це відомо Міністерству інфраструктури Польщі. Так, наразі це питання лише внутрішньої комунікації польської сторони

«Ми звернулись до Міністерства інфраструктури Польщі. Колеги запевняють нас, що намагаються вирішити проблему з митною службою. Також, ми повідомили Єврокомісію про призупинення пропуску вантажівок. ЄК вже втрутилась в ситуацію зі свого боку та також намагається вплинути на вирішення проблеми», — додав Деркач.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поляки заблокували пункт пропуску «Рава-Руська — Гребенне» — ДПСУ