Польська дизайнерка створила «емоційний одяг», що відображає рівень стресу власника (відео)
Dezeen

Польський дизайнер Іга Венглінська створила два топи, які змінюють колір або починають блимати, якщо людина відчуває стрес чи тривогу.

Про це повідомляє Dezeen.

«Колекція розроблена, щоб стимулювати наше відчуття участі і спонукати зосередитися на своєму тілі, наприклад, заспокоїти дихання, щоб знизити рівень стресу», — зазначила Венглінська.

Датчики, вбудовані в одяг, реагують на частоту серцевих скорочень, температуру та шкірно-гальванічну реакцію. Вони активують світлодіоди в топах і змінюють колір одягу залежно від емоційного стану власника.

Перший топ змінює колір із темно-коричневого на напівпрозорий і навпаки. Світлодіоди, вбудовані по боках, світяться у такт серцебиття власника.

У другий топ вбудована стрічка рожевих світлодіодів під грудьми і струмопровідна нитка вздовж рук. Колір вогнів змінюється з теплого на холодний, якщо власник відчуває стрес.

Венглінська сподівається, що топи допоможуть людям впоратися з тривогою і стресом. Дизайнер порівняла свій одяг з поведінковою терапією. Це один з методів медичної реабілітації, коли пацієнт відслідковує які фізіологічні процеси відбуваються у його організмі.

Вчені з Китаю створили тканину, яка може охолоджувати тіло людини в спеку