Польські фермери на частині пунктів пропуску заблокували рух усіх видів транспорту — ДПСУ

Польські фермери почали блокувати рух всіх видів транспорту на кордоні на частині пунктів пропуску. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Так, на ПП «Долгобичув-Угринів» вони перекрили рух усіх видів транспорту до 17:00, на «Зосін-Устилуг» — до 16:00 та на «Гребене-Рава-Руська» (тут терміни завершення блокування невідомі, пропускають лише вантажівки, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу).

На «Корчова-Краківець» польські фермери до 21:00 повністю заблокували рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. Інші види транспорту пропускають.

На «Дорогуськ-Ягодин» вони блокуватимуть рух вантажівок в обидва напрямки до 19.00.

На «Медика-Шегині» також повністю заблокували рух вантажівок. Термін завершення такого блокування не повідомлявся.

Водночас лідер організації аграріїв «Підкарпатське ошукане село», яка блокує пункт пропуску «Медика-Шегині», Роман Кондрув у коментарі RMF24 завив, що хоче продовжити блокаду до кінця квітня.

За його словами, чинний уряд не виконав своїх зобов’язань перед фермерами і якщо протест аграріїв не принесе результату, а українська сторона блокуватиме кордон зі свого боку, то вони можуть почати не пропускати пасажирські автобуси з України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери перекрили залізницю на кордоні та висипали зерно з вагона (оновлено)