Польські фермери поновили блокаду двох пунктів пропуску на кордоні з Україною

У четвер, 18 квітня польські фермери поновили блокування напрямків пунктів пропуску «Корчова – Краківець» і «Медика – Шегині».

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Блокування розпочалось 18 квітня о 9:00 у пунктах пропуску «Корчова» та «Медика», що навпроти українських «Краківець» і «Шегині». У напрямку пункту пропуску «Краківець» обмежується рух вантажівок, що прямують в Україну, а за напрямком «Шегинь» – як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

«Польські фермери планують блокувати рух на «Краківці» до 9:00 20 квітня і в пункті пропуску «Шегині» до 9:00 19 квітня», — повідомили у Держприкордонслужбі.

Зараз в чергах на території Польщі за цими напрямками очікують на вʼїзд в Україну близько 1500 вантажівок. Рух легкових авто та автобусів не блокують.

Нагадаємо, що заблокованими також залишаються напрямки пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська». Польські фермери ускладнюють там рух вантажівкам, пропускаючи по кілька фур на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі.

«Через «Ягодин», як і раніше, вантажівки в Україну пропускають, але незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку», – додають прикордонники.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала ексрегіонала, він намагався втекти закордон після роботи на рф