Польський уряд не буде скасовувати заборону на поставки агропродукції з України

Новий польський уряд не збирається скасовувати ембарго на поставки української агропродукції. Про це на пресконференції після зустрічі з представниками Всепольської асоціації профспілок фермерів заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський.

«Ембарго на українську продукцію залишиться в силі та є безстроковим. Допомагати Україні потрібно, але так, щоб не зашкодити рентабельності польського сільськогосподарського виробництва», — передає слова Секерського пресслужба міністерства.

Він також прокоментував дії польських фермерів з організації «Ошукане село», які зранку 4 січня відновили блокування прикордонного пункту пропуску «Медика — Шегині». Вони обіцяють припинити страйк тоді, коли прем'єр письмово зобов’яжеться виконати їхні вимоги — скасувати підвищення сільськогосподарського податку, полегшит доступу до пільгових кредитів та надати субсидії на кукурудзу.

За словами Секерського, усі ці вимоги будуть виконані, але для цього треба час. Зокрема, необхідні затвердити бюджет та отримати погодження від Єврокомісії на виділення субсидій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Виробника крабових паличок Vici внесли до списку спонсорів війни