Поляки витратили на допомогу українським біженцям близько $2 млрд

77% поляків взяли участь у різних формах підтримки українців та виділили на допомогу українцям, які втекли від військової агресії рф, до 10 млрд злотих (понад $2 млрд). 

Відповідне опитування провів Польський економічний інститут, пише Rzeczpospolitа.

Зокрема, поляки взяли участь у різних формах підтримки українців — від фінансових та матеріальних переказів, волонтерської діяльності до надання людям своїх будинків та квартир.

Щодо загальної цифри цієї допомоги, то вона стала у 2-3 рази більшою, ніж витрати поляків на благодійність за весь 2021 рік.

Видання Rzeczpospolitа зазначає, що поляки з перших днів війни допомагали біженцям з України. Масштаби цієї участі та її матеріальну цінність важко оцінити через її переважно незареєстрований характер. 

Бажання допомогти українцям було пов’язане з такими чинниками, як досвід благодійної діяльності, прямі контакти з іноземцями (особливо українцями) до війни, регулярне висвітлення в ЗМІ триваючих військових дій і долі біженців.

Раніше повідомлялось, що українці, які прихистили переселенців, можуть отримати компенсацію через «Приватбанк».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США нададуть $368 млн гуманітарної підтримки Україні — Блінкен