«Помаранчевий» Дніпро йде на локдаун, а Львівщина «почервоніла»
УНІАН

Міська влада Дніпра ухвалила рішення про введення в місті жорсткого карантину. Посилені обмеження запроваджуються з четверга, 25 березня. На сьогодні Дніпро і область знаходяться у «помаранчевій» зоні карантину.

Як повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, відповідне рішення ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій.

«І хоча Дніпро поки ще не в «червоній» зоні (і, сподіваюся, не буде) прийнято вольове рішення зробити це. На відміну від інших територіальних громад ми не будемо тягнути «до упору», а потім мучитися з колапсом системи охорони здоров’я», — написав Філатов.

 

Дорогие земляки! .... Я буду краток, но, надеюсь, убедителен. Городская комиссия по чрезвычайным ситуациям вводит...

Posted by Borys Filatov on Tuesday, March 23, 2021

За його словами, таке рішення викликане тим, що вірус став «надто агресивним» і через це «занадто «помолодшали» важкі хворі, занадто багато смертей».

Філатов додав, що Дніпро постарається зробити обмеження «максимально комфортними для бізнесу» і вже думає над механізмом компенсацій з місцевого бюджету.

Водночас, в Україні розширили «червону» зону карантину, додавши Львівську область. За даними Міністерства охорони здоров’я, тепер до цієї зони входять Київ, Львівська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

Чи зупинять транспорт? Уряд передав місцевій владі право забороняти пасажирські перевезення в «червоній» зоні