Помер актор Леонід Куравльов

У неділю, 30 січня, пішов з життя 85-річний актор радянського кіно Леонід Куравльов.

Про це повідомляє російська агенція ТАСС із посиланням на Спілку кінематографістів РФ.

На початку січня Леоніда Куравльова шпиталізували до однієї з московських лікарень у тяжкому стані. У актора діагностували пневмонію. Стан Куравльова був тяжким.

Згодом артист переніс екстрену операцію на шлунку. Куравльов цілодобово перебував під наглядом лікарів, але врятувати йому життя не вдалося.

Останні півроку життя актор жив у приватному закладі для людей похилого віку.

Після смерті дружини у 2012 році актор закрився від світу та не хотів ні з ким спілкуватися. З кожним роком ситуація погіршувалась.

Син і дочка зрозуміли, що самі не можуть допомогти батькові, і стали шукати місце, де б артист зміг повернутися до життя та почати хоч із кимось контактувати. Актор жив у окремій палаті. Діти Куравльова регулярно відвідували його.

Чим запам'ятався Леонід Куравльов

За своє життя Леонід Куравльов знявся у понад 200 картинах. Актор відомий за такими фільмами, як «Іван Васильович змінює професію», «Афоня»,«Золоте теля» і «Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо».

У березні 2014 року, коли Росія окупувала Крим, Куравльов підписав звернення діячів культури на підтримку позиції президента РФ Володимира Путіна щодо Криму та України.

В одному зі своїх інтерв'ю у 2016 році закликав підтримати Путіна, назвав існування Росії «порятунком світу» і заявив, що Заходу невідомі поняття «душа» та «доброта».

Минулого літа у віці 81 року помер радянський і російський режисер Володимир Меньшов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Помер боксер Володимир Вірчіс. ЗМІ пишуть, що він наклав на себе руки (фото, оновлено)