Помер Дієго Марадона. Нещодавно він переніс операцію на мозку
Getty Images

У середу, 25 листопада, в Аргентині від зупинки серця помер легендарний футболіст Дієго Марадона. 30 жовтня йому виповнилось 60 років.

Ще під час святкування дня народження Марадоні стало зле. 2 листопада його госпіталізували в одну з лікарень міста Ла-Плата через анемію і зневоднення. За кілька днів ЗМІ повідомили, що стан Марадони покращився. А його наближені коментували, що все це через психологічний тиск на легенду. Мовляв, «важко бути Марадоною».

Але результат комп'ютерної томографії змусив лікарів робити футболістові операцію на головному мозку — у нього виявили об'ємне скупчення крові.

11 листопада Марадона залишив лікарню після операції та відновлення і з тих пір перебував удома.

Колишнього гравця «Наполі», «Барселони» та «Бока Хуніорс» протягом багатьох років часто госпіталізовували, в тому числі через екстравагантний спосіб життя. Ще коли він грав, мав проблеми з наркотиками.

У січні 2019 року колишній форвард «Наполі» потрапив до лікарні з внутрішньою кровотечею в шлунку.  А під час чемпіонату світу-2018 у Росії він знепритомнів на матчі Аргентина — Нігерія.

Марадона потрапив до лікарні у 2004 році з важкими проблемами із серцем та диханням, пов’язаними з вживанням кокаїну. Пізніше він пройшов реабілітацію від наркотичної залежності на Кубі та в Аргентині, а операція по скріпленню шлунка в 2005 році допомогла йому схуднути.

У 2007 році він зареєструвався в клініці в Буенос-Айресі, щоб подолати проблеми із зловживанням алкоголем.