Помер екснардеп та військовий Андрій Антонищак

Сьогодні, 27 березня, помер український політик і громадський діяч, народний депутат України VIII скликання Андрій Антонищак. Йому було 54 роки.

Про це повідомила співголова фракції «Європейська солідарність» у Верховній Раді, колишня перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко.

«Зранку отримали сумну звістку. Помер наш колега, депутат ВР попереднього скликання Андрій Антонищак. Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло. Війна наздогнала в тилу, підірваним здоровʼям», — написала Геращенко.

Андрій Антонищак: чим відомий

Український політик і громадський діяч Андрій Антонищак народився 23 червня 1969 у Новому Розділі на Львівщині. Закінчив МАУП за спеціальністю «управління персоналом та бізнесом».

Андрій Антонищак також був членом громадського об’єднання «Спільнота», заступником голови територіального відділу Всеукраїнського громадського об’єднання «Асоціації платників податків України» у Львівській області, членом координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській обласній державній адміністрації. Брав участь у діяльності партії Громадський рух «Народний контроль».

У 2014 році Антонищак обрався до Верховної Ради по багатомандатному округу від партії «Блок Порошенка» (№ 39). Того ж року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України отримав медаль «За військову службу Україні».

Із 2020 року проходив службу у Національній гвардії України на посаді старшого офіцера планування та застосування військ в охоронних заходах, мав звання полковника Нацгвардії України.

Має медаль «За військову службу Україні — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України

Нагадаємо, 17 березня помер відомий український політик Генадій Москаль.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Помер український вчений, політик та громадський діяч Ігор Юхновський