Помер Франц Бекенбауер, один з найвидатніших футболістів в історії

У неділю, 7 січня у віці 78 років помер легендарний німецький футболіст Франц Беккенбауер. Він страждав на хворобу Альцгеймера.

Трагічну звістку підтвердила його родина, пише Sport.sky.de.

«З глибоким сумом ми повідомляємо, що мій чоловік і наш батько, Франц Беккенбауер, мирно помер уві сні вчора, у неділю, в оточенні своєї сім’ї», — повідомила його родина.

Що відомо про Франца Бекенбауера

Франц Беккенбауер — один із найвидатніших у світі футболу, адже став чемпіоном світу як гравець і тренер, який вигравав Чемпіонат Європи та Чемпіонат світу.

За час своєї кар'єри двічі визнавався футболістом року в Європі, зіграв на полях трьох чемпіонатів світу, у сумі провів 103 гри за збірну ФРН, ставши першим із німецьких гравців, які зіграли за національну збірну понад сто матчів.

Як капітан команди ФРН виграв чемпіонат світу з футболу 1974 року. На клубному рівні тричі поспіль виборював Кубок європейських чемпіонів з мюнхенською «Баварією» у 1974—1976 роках, а також Кубок володарів кубків УЄФА у 1967 році. Крім «Баварії» виступав за «Нью-Йорк Космос» та «Гамбург».

Після завершення ігрової кар'єри став футбольним тренером, який на цій посаді виграв зі збірною ФРН чемпіонат світу 1990 року.

У 2013-2024 роках був першим глобальним послом Міжнародної дитячої соціальної програми «Футбол для дружби».

Через хворобу, останнім часом не з'являвся на публіці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Помер головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков