Помер легендарний французький модельєр Пако Рабан

У п’ятницю, 3 лютого, помер французський модельєр іспанського походження Пако Рабан. 18 лютого зірці світу моди могло б виповниться 89 років.

Про смерть дизайнера повідомляють на його сторінці у Facebook.

«Будинок Paco Rabanne вшановує нашого далекоглядного дизайнера та засновника, який помер сьогодні у віці 88 років. Його спадщина серед найбільш визначних фігур моди 20-го століття залишатиметься постійним джерелом натхнення. Ми вдячні месьє Рабану за створення нашої авангардної спадщини та визначення майбутнього безмежних можливостей», — йдеться у повідомленні. 

Що відомо про Пако Рабан

Франсіско Рабанеда-і-Куерво, таке справжне ім'я кутюр'є, народився 18 лютого 1934 року в Країні Басків (Іспанія). Після загибелі батька у Громадянську війну на батьківщині в 1936 році, Пако разом з матір'ю виїхав до Франції.

Пако Рабан — революціонер у світі моди. У 1960-х роках він заснував дім високої моди, який назвав своїм ім'ям — Paco Rabanne. Спочатку він створював ексклюзивні аксесуари та прикраси, а у 1966 році представив у Парижі свою першу колекцію одягу, виготовлену з паперу, пластику, металу.

Рабан — революціонер у світі моди 1960-х років. Він започаткував французький будинок високої моди Paco Rabanne.

Подорослішавши, Рабанн заснував власний дім високої моди, який назвав своїм ім'ям – Paco Rabanne. Спочатку він створював ексклюзивні аксесуари та прикраси, а у 1966 році представив у Парижі свою першу колекцію одягу, виготовлену з паперу, пластику, металу. Також привернуло увагу преси те, що моделями Пако стали темношкірі дівчата.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Італії померла відома акторка Джина Лоллобриджида. Чим вона прославилася