Помер мільйонер Роберт Дерст, якого три місяці тому засудили до довічного ув'язнення за вбивство
Getty Images

У США, у штаті Каліфорнія, у понеділок, 10 січня помер 78-річний магнат Роберт Дерст, який отримав довічний термін за вбивство подруги Сьюзен Берман у 2000 році.

Про це повідомляє ВВС.

Помер він у лікарні міста Стоктон, куди його перевезли, після того як у вʼязниці йому стало зле.

Адвокат Дерста Чіп Льюїс зазначив, що смерть настала з природних причин, повʼязаних із цілою низкою медичних проблем його підзахисного: рак стравоходу та сечового міхура, хронічна хвороба нирок та хронічна обструктивна хвороба легень.

Крім цього, у жовтні 2021 року Дерста шпиталізували із коронавірусом, він перебував на штучній вентиляції легень.

Що відомо про Роберта Дерста

Роберт Дерст був старшим сином багатого нью-йоркського інвестора в нерухомість та забудовника Сеймура Дерста. Загалом статки сім'ї оцінювалися в $8,1 млрд.

На лаву підсудних багатій потрапив після того, як під час зйомок документального фільму «Таємниці мільярдера. Життя і смерть Роберта Дерста» випадково зізнався в убивстві своєї подруги Сьюзен Берман. Вбивство він скоїв ще у 2000 році.

За даними слідства, у 2000 році Дерст застрелив Сьюзен у її ж будинку після того, як вона збиралася розповісти поліції штату про дружину Дерста, яка зникла у далекому 1982 році.

Сам магнат роками стверджував, що не уявляє, куди поділась його дружина Кетлін Маккормак-Дерст, і тим більше не знає, хто вбив його подругу Берман.

У вбивстві Дерст випадково зізнався під час зйомки серіалу «Таємниці мільярдера. Життя і смерть Роберта Дерста», в якому розповідалося про його життя. 

У перерві між зйомками фільму бізнесмен відійшов у туалет та не зняв мікрофон, тому техніка записала, як він промовляв: «Ну, ось ти і попався. Що я, чорт забирай, наробив? Убив їх всіх, звичайно».

У вересні 2021 року його визнали винним у вбивстві Сьюзен Берман, а у жовтні він отримав довічний термін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вбивця 20 років перебував у бігах, поки його не затримали за нехтування захисною маскою