Помер президент Об'єднаних Арабських Еміратів

13 травня помер 73-річний президент Об'єднаних Арабських Еміратів та правитель Абу-Дабі шейх Халіфа бен Заїд Аль Нахайян.

Відповідну заяву міністерства у справах президента поширило інформаційне агентство ОАЕ WAM.

В країні оголосили національний траур, який діятиме 40 днів. Протягом цього часу будуть приспущені державні прапори. Крім того, на три дні закриються усі державні установи та приватні підприємства.

Президент ОАЕ Халіф бен Заїд Аль Нахайян

Нагадаємо, ОАЕ — федеративна держава, яка складається з семи еміратів. При цьому посаду президента займає правитель емірату Абу-Дабі (який одночасно є столицею), а уряд — емір Дубая. При цьому усі важливі питання вирішуються Радою федерація, яка складається з усіх емірів.

Що відомо про Халіфа бен Заїд Аль Нахайян

Халіфа бен Заїд Аль Нахайян — старший син першого президента та одного із засновників ОАЕ Зайда аль Нахайяна. За життя батька, він займав керівні посади у збройних силах та керував розвитком нафтової промисловості, а в 2004 році після його смерті успадкував посади еміра Абу-Дабі та президента ОАЕ.

Саме на честь Халіфа бен Заїд Аль Нахайян названа один із найвищих хмарочосів світу «Будрж Халіфа» у місті Дубай. Такий подарунок зробили президенту на честь його 62-річчя.

Халіф бен Заїд Аль Нахайян та його брат Мухаммад в 2020 році

В 2014 році Халіфа бен Заїд Аль Нахайян переніс інсульт після чого фактичним еміром Абу-Дабі став його брат та спадкоємець Мухаммад бен Заїд Аль Нахайян.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Той, що ходив поміж краплями. Як Леонід Кравчук подолав шлях від комуніста до справжнього патріота