Помер принц Філіп, чоловік королеви Єлизавети II
Getty Images

9 квітня помер принц Філіп, чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II. Йому було 99 років.

Про це повідомила пресслужба Букінгемського палацу у Twitter.

«Її Величність Королева з глибоким сумом повідомила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Величності принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Величність мирно помер сьогодні зранку у Віндзорському замку», — йдеться у повідомленні.

Напередодні принц Філіп успішно переніс кардіологічну операцію в госпіталі Святого Варфоломія в Лондоні. Минулого місяця герцога Единбурзького виписали з лікарні. Там він знаходився протягом місяця.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter висловив співчуття з приводу смерті принца Філіпа.

«Глибокі співчуття. Непоправна втрата для британського народу. Україна сумує разом з Великобританією. Принц Філіп прожив велике життя, щоб служити своєму народові та бути прикладом для майбутніх поколінь», — написав український лідер.

 

Довідка

Філіп одружився з принцесою Єлизаветою 1947 року. Через п'ять років до вона стала королевою Великобританії. У пари четверо дітей, вісім онуків, а також десять правнуків.

10 червня 1921 року принц Філіпп народився на грецькому острові Корфу. Його батько був принцом Греції та Данії Ендрю. Його ж мати, принцеса Аліса, була дочкою лорда Луї Маунтбеттена і правнучкою королеви Вікторії.

Принц Філіп виписався з лікарні після операції на серці