Помер телеведучий Ларрі Кінг

Телеведучий Ларрі Кінг помер у віці 87 років. Про це повідомляється в його Twitter.

Ларрі Кінг (Лоуренс Гарві Зейгер) помер вранці 23 січня в медичному центрі Седарс-Синай в Лос-Анджелесі.

На початку січня Кінга госпіталізували в лікарню з COVID-19.

У минулому у ведучого також неодноразово виникали серйозні проблеми зі здоров'ям. У нього діагностували діабет, він переніс кілька серцевих нападів. У 2017 році він пройшов курс лікування від раку легенів.

Кінг відомий своїми інтерв'ю з політиками, бізнесменами та іншими знаменитостями. З 1985 по 2010 рік він працював на CNN. З 2012 року вів шоу «Larry King Now» на Hulu.

Кінг народився 19 листопада 1933 року в Брукліні, Нью-Йорк. Його батьками були Дженні (Гітлиц), швачка, та Єдді Зейгер — власник бару і працівник оборонного заводу. Обидва — ортодоксальні євреї та емігранти: батько — з Коломиї, Австро-Угорщина (нині Україна), мати — із Вільнюсу, Литва.

«Шоу Ларрі Кінга»

30 січня 1978 року Кінг починає працювати на національному радіо Mutual Broadcasting System з власною програмою «Шоу Ларрі Кінга». Шоу транслювалося у 28 містах США, а через 5 років — у 118.

Кінг — перший, хто ввів формат телефонних розмов зі слухачами у прямому ефірі.

Шоу було надзвичайно популярним і виходило до 1994 року.

У 1982 році Кінг починає писати колонку для національної газети «США Сьогодні» (англ. USA Today) і у цей же рік «Шоу Ларрі Кінга» отримує премію Пібоді.

«Ларрі Кінг наживо»

3 липня 1985 року відбувається прем'єра телепрограми «Ларрі Кінг наживо» (англ. Larry King live) на телеканалі CNN. Це було перше національне телешоу. Крім того, воно транслювалося і на кабельному телебаченні, і на радіо. Щовечора Кінг брав інтерв'ю у видатних діячів, частіше за все у знаменитостей, політиків, бізнесменів. Шоу, що тривало одну годину, виходило кожного дня і було доступно глядачам усього світу завдяки телеканалу CNN International.

В ефірі «Ларрі Кінг наживо» відбувались події історичного значення. Наприклад, у 1992 року Росс Перо оголосив у програмі про свою участь у президентських перегонах. У 1993 року Кінг влаштував рекордні за рейтингом за весь час існування CNN дебати між віце-президентом Алберьтом Ґором і незалежним політиком Россом Перо про Північноамериканську зону вільної торгівлі. Їх дивилися понад 16 млн глядачів.

Після терактів 11 вересня 2001 року, що потрясли Америку й світ, та американського вторгнення в Ірак Кінг інтерв'ював близько 700 гостей, серед них більш як 35 світових лідерів.

В гостях у Кінга були українські та російські політики.

8 грудня 2000 року Ларрі Кінг брав інтерв'ю у Володимира Путіна. Всесвітньо відомою стала фраза президента Росії на питання ведучого: «Що сталося з підводним човном „Курськ“?». «Він затонув» — відповів Путін.

17 вересня 2005 року президент України Віктор Ющенко відвідав шоу.

Кінг інтерв'ював усіх президентів США, починаючи з Джеральда Форда. Серед інших знаменитостей — Мартін Лютер Кінг, Маргарет Тетчер, Міхайло Горбачов, Тоні Блер, Елеонора Рузвельт, Ненсі Рейган і Барбара Буш, Білл Ґейтс, Біллі Грем, Одрі Гепберн, Френк Сінатра, Пол Макартні, Марлон Брандо, Барбара Стрейзанд, Мадонна, Принц, Аль Пачіно, Джон Фуллертон Мак-Артур.

Нерідко Кінг робив програму, присвячену паранормальним явищам. У його студії експерти вели суперечки про інопланетян та НЛО. Його гостем був ведучий популярного шоу «На той світ із Джоном Едвардом». Кінг давав можливість телеглядачам поспілкуватися з померлими душами рідних. Він запрошував до студії медіумів, щоб ті, передбачаючи майбутнє, вели суперечки зі скептиками.

Кінг відгукувався й на масові трагедії. 2005 року, коли ураган «Катрина» спустошив штати Луїзіана та Міссісіпі, він висвітлював цю тему в спеціальній програмі двадцять вечорів підряд. Докладно розповідав телеглядачам, як вносити пожертви у фонд допомоги постраждалим від стихійного лиха. У 2010 році, після смертоносного землетрусу, Кінг вийшов в ефір із програмою «Гаїті: як ви можете допомогти».

29 червня 2010 року Кінг оголосив, що після 25 років роботи він залишає шоу. 16 грудня 2010 року вийшов останній епізод «Ларрі Кінг наживо» з ведучими Райяом Сікрестом та Біллі Мейхером. Сюрпризом була поява Барака Обами і колишнього президента США Білла Клінтона.

29 травня 2013 року Кінг продав права на телешоу Larry King Now каналу RT America.

Програма «Ларрі Кінг наживо» увійшла до книги рекордів Гіннеса за тривалістю показу з одним і тим же ведучим в один і той же час. Вона виходила протягом 25 років і за цей час Ларрі Кінг зробив більше 50 тисяч інтерв'ю.

Благодійність

Коли Кінг пережив перший інфаркт, а після цього операцію з шунтування серця, він дізнався, що медичні компанії задля економії коштів не включають до страхових полісів оплату складних медичних процедур. Це спонукало його заснувати у 1988 році кардіологічний фонд «Larry King Cardiac Foundation», що має на меті надавати фінансову допомогу пацієнтам, які страждають на важкі серцеві недуги. Кінг був також засновником стипендіального фонду для студентів із неблагополучних родин школи журналістики та публічної політики університету Джорджа Вашингтона.

Погляди 

У липні 2009 р. і в лютому 2014 р. Кінг з'явився в шоу The Tonight Show разом з Конаном О'Брайеном відповідно, де він сказав О'Брайєну про побажання кріонічно зберегти своє тіло після смерті.

Кінг заявив, що його інтерес до кріоніки частково пов'язаний з невірою в потойбічне життя чи вищу силу. Він сказав, що є атеїстом і що він сумнівається у релігійних претензіях, зокрема через людські страждання від стихійних лих, таких як ураган «Катріна».

Заморозь мене повністю. Як люди намагаються обдурити смерть, вдавшись до низьких температур