Помер видатний український філолог та викладач Олександр Пономарів
Ukrinform

14 жовтня помер 84-річний українській мовознавець, доктор наук, професор Олександр Пономарів. 17 жовтня він мав би відсвяткувати свій 85-й день народження.

Про це дружина професора розповіла в інтерв’ю BBC News Україна.

Останнім часом професор дуже хворів, адже мав перелом хребта. Пономарів помер близько 7-ї ранку, каже директор Інституту журналістики Володимир Різун. За його словами, останній рік мовознавець лежав у лікарні та був «у поганому стані».

Попрощатися з доктором наук можна буде 17 жовтня. Додаткова інформація про те, коли саме відбудеться прощання, з’явиться на сайті закладу. Раніше Пономарів викладав українську мову в Інституті.

У червні 2020 року професор потрапив до лікарні у тяжкому стані, бо він упав і зламав хребет. Тоді колеги мовознавця знайшли кошти для його лікування.

Довідка

Олександр Пономарів був доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він викладам там понад 40 років. До навчання журналістів працював в Інституті мовознавства імені Потебні. Також Пономарів був заступником голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

За своє життя мовознавець написав та видав понад 250 наукових, науково-популярних та науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови. Водночас він вів блог на BBC News Україна, де пояснював правила вживання слів.

Людина та аромат. Від коронавірусу помер засновник бренду Kenzo