ЗМІ повідомили, що померла Людмила Янукович. Її «наколоті апельсинки» і «Батя, я стараюсь!» стали мемами (відео, оновлено)

У неділю, 23 січня 2022 року, надійшли повідомлення, що померла Людмила Янукович, дружина четвертого президента України Віктора Януковича, який у 2014 році втік в РФ.

Про смерть Людмили Янукович написали кілька блогерів.

«Людмила Янукович померла годину тому. Завжди шкодував цю по суті беззлобну просту донецьку бабу, у якої в житті склалося все надто добре для того, щоб спокійно вивозити все, що на неї звалилося», — написав політтехнолог Володимир Петров.

«Говорять, не стало Людмили Янукович. Не знаю точно, чи це правда, але якщо так, то особисто мені її шкода. Проста українська жінка, дончанка, мати та дружина. «Батя, я стараюсь» — ось у цьому вся вона. Нехитра і незлобна. Що поховала зовсім ще молодого і дуже улюбленого сина. Нещасна та змучена. Відкинута і зраджена своїм невірним чоловіком, вона стала на рівному місці ворогом для своєї ж країни через його дурість та недолугість», — також написала публіцист Катерина Золотарьова.

ЗМІ підхопили та поширили новину, хоча офіційного підтвердження не було.

Оновлення від 16:30. В понеділок, 24 січня, юристи Віктора Януковича спростували повідомлення про смерть Людмили Янукович. Вони назвали це «чорним піаром».

Людмилі Янукович 73 роки. Ще за часів президентства Януковича той пішов від неї до коханки, і подружжя проживало окремо одне від одного.

У 2014 році під час протестів в Україні Янукович втік в Росію. А його офіційна дружина, за повідомленнями ЗМІ, поселилась в Криму у селищі Відрадне, де Янукович начебто придбав їй будинок.

У 2017 році з’явилась інформація, що Віктор і Людмила Януковичі офіційно розлучились, але представники Януковича це спростували.

У подружжя було двоє синів — Олександр і Віктор. Молодший загинув у 2015 році, провалившись на Байкалі під лід на автівці.

Людмила Янукович не була надто публічною персоною і найбільше запам’яталась кількома емоційними промовами.

У 2004 році під час Помаранчевої революції дружина Януковича виступала в Донецьку перед прихильниками чинного президента. Вона розповідала, що в Києві відбувається «шабаш» під «наколоті апельсинки» і пісню «Оранжевое небо».

А після 2013 року в народ пішла фраза Людмили Янукович «Батя, я стараюсь!». Тоді дружина гаранта відвідала в Донецьку конкурс краси для жінок з обмеженими можливостями. І журналісти розпитали Людмилу про спілкування з чоловіком. Та розповіла, що нещодавно в них відбулась телефонна розмова, Янукович запитав, чи добре вона працює. «Я відповіла: «Батя, я стараюсь!», — сказала Людмила Янукович.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ОАСК зареєстрував позов Януковича проти Верховної Ради