Помічник режисера, що передав фатальний пістолет Алеку Болдуїну, і раніше мав інцидент зі зброєю
IMDB

Девід Холлс (на фото), помічник режисера, який передав Алеку Болдуїну пістолет на зйомках фільму «Іржа», раніше вже мав інцидент зі зброєю. У 2019 році його звільнили зі зйомок, коли на майданчику пістолет несподівано розрядився і внаслідок цього один з членів групи отримав поранення.

Про це NBC розповів неназваний продюсер стрічки «Шлях свободи» (Freedom's Path).

На минулому тижні під час зйомок фільму «Іржа» (Rust) актор Алек Болдуїн випадково застрелив оператора Галину Хатчінс та поранив режисера Джоела Соузу.

Пістолет актору передав помічник режисера, вказавши, що він — «холодний», тобто заряджений холостими набоями. Втім один виявився бойовим.

Інцидент у 2019 році не мав таких важких наслідків. Поранення члена групи виявилось не надто важким. Хоча лікар після надання першої допомоги рекомендував постраждалому отримати подальше медичне лікування.

Тоді Девіда Холлса звільнили. Співрозмовник видання каже, що помічник режисера «розкаявся» і поставився із розумінням до звільнення.

Інший колишній колега Холлса також розповів ЗМІ, що той часто нехтував заходами безпеки.

«Він не підтримував безпечне робоче середовище. Знімальні майданчики ставали дедалі клаустрофобічними, протипожежні смуги не встановлювали, виходи блокувались. Також не проводилось жодних нарад з безпеки», — наголосила Меггі Голл, виробник реквізиту, яка працювала з Холлсом на зйомках фільму «Назустріч темряві» (Into the Dark).

Наразі триває розслідування трагічного інциденту.

Тим часом Алек Болдуїн прокоментував смерть оператора від його пострілу.

А у США заснували премію імені Галини Хатчінс.

Помер актор з серіалу «Друзі», що зіграв Гантера