Помилочка вийшла. Всесвітній економічний форум видалив зі статті згадку про княгиню Ольгу через «конфлікт історичних даних»

Всесвітній економічний форум через «конфлікт історичних даних» видалив ім'я святої рівноапостольної княгині Київської Ольги зі статті про жінок.

Про це повідомляють Інтерфакс-Україна і  Петро Порошенко у Telegram. 

Перелік найвизначніших жінок в історії ВЕФ оприлюднив на сайті з нагоди 8 березня. У ньому київська княгиня, рівноапостольна свята Ольга, яка правила Київською Руссю у середині Х століття, була названа «прародителькою сучасної Росії».

П'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до команди ВЕФ з проханням виправити помилки в описі однієї з найвідоміших жінок в українській історії.

Він наголосив, що княгиня Ольга справді була видатним правителем, підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та заклала міцні дипломатичні зв'язки із Західною Європою. Проте бути прародителькою сучасної Росії вона не могла, оскільки «Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті».

«Уявіть моє обурення. А її чоловіка, князя Ігоря, вирішили охрестити Іваном», — зазначив п'ятий президент.

ВЕФ видалив зі статті про жінок, які змінили історію людства, ім'я святої рівноапостольної княгині Київської Ольги, яку раніше включив в цей список, через «конфлікт історичних даних».

Порошенко купив телеканал «Прямий», щоб Зеленський його «не закрив» (відео)