«Помста»: з прикордонників створили нову бригаду Гвардії наступу (відео)

На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду Гвардії наступу. Вона отримала назву «Помста».

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Бійці загону з весни 2014 року беруть участь у відсічі російської агресії. Зокрема, вони найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську.

Під час повномасштабної війни прикордонники з цього підрозділу брали участь у боях за Бахмут, Лиман, Рубіжне, Кремінну, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну, Сіверськ, Федорівку, Святогірськ та багато інших населених пунктів. П'ять військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена «Золота Зірка», 4 з них — посмертно.

У ДПСУ наголосили, що бойові можливості підрозділу після переформатування у бригаду значно посилені броньованою технікою, спецавтомобілями, зенітними, артилерійськими та протитанковими засобами, системи аеророзвідки та ударними БПЛА.

Також він має засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. Бійці пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: у Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

 «Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. «Відроджені перемогти» — це гасло нашої «ПОМСТИ», — заявив командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що означає 4.5.0 та інший військовий сленг