Понад 150 щигликів намагалися незаконно вивезти за кордон

На Київщині затримали браконьєрів, у яких конфіскували близько півтори сотні рідкісних щиглів, які охороняються Бернською конвенцією. Їх намагалися вивезти за кордон та перепродати. Один птах на «чорному» ринку коштує близько $100.

«Щиглики користуються дуже високим попитом у країнах Близького Сходу. Одна особина може коштувати близько 100 доларів США. Натомість штраф, який зобов’язані сплатити браконьєри, що виловлювали рідкісних пташок, згідно з законом, становить всього 850 гривень. Очевидно, що таке покарання не прирівняти до вигоди, яку отримують порушники»,  розказав Сhas News Андрій Мальований, голова Державної екологічної інспекції.

Через недбале поводження частина птахів загинула. Близько сотні щигликів підлікували і випустили на волю. 

 

Випускаємо щигликів

Posted by Андрій Мальований on Wednesday, March 3, 2021

Особи контрабандистів встановили. «Одразу склали адміністративний протокол. Матеріали направлені до суду. Там ухвалять рішення щодо адміністративного стягнення»,  повідомив Мальований.

Facebook

Це не перший факт браконьєрства. Наприклад, у січні 2019 року у «Борисполі» митники затримали вантаж із 1600 живими птахами. Їх незаконно намагалися вивезти до Йорданії. Тоді щигликів випустили на волю.

У заповіднику «Асканія-Нова» — друга за рік масова загибель птахів