Понад 300 російських полонених з Курщини опинилися у вʼязниці в Сумах — NYT

Через вʼязницю у Сумах пройшли 320 російських військових, яких взяли у полон Сили оборони України під час операції у Курській області. З них 80% — строковики.

Про це пише The New York Times із посиланням на начальника вʼязниці.

16 серпня, коли журналісти NYT побували у вʼязниці, там утримували 71 військовополоненого. Після обробки їхніх даних полонених відправляють у спеціальні табори.

У розмовах із журналістами полонені згадували, як залишали свої позиції чи здавалися, коли опинилися перед натиском українських військ у Курській області. Один з них, Василь, сказав, що вижив, бо пролежав у березовому гаю біля російського кордону три дні, вкритий гілками та листям, перш ніж вирішив здатися.

Росія укомплектувала свою прикордонну оборону молодими призовниками, а деяких з них призвали лише кілька місяців тому.

Ігор, 21-річний призовник, сказав, що українська артилерія посилилася за кілька днів до вторгнення. Про це доповідали командирам, але ті, як він каже

А 20-річний Сергій з Татарстану додав, що його командир вивів 28 солдатів з позицій і заховав у сільській хаті, але їх знайшли українські військові. Усі здалися.

Інші полонені скаржилися, що їх відправили з недостатньою підготовкою на поле бою, яке перетворилося на складну суміш з безпілотників, радіоелектронних перешкод і добре відточеної тактики для штурму окопів і укріплень.

Завдяки масовій здачі в полон російських військових український обмінний фонд поповнився. Це дає шанс повернути більше українських військовополонених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українська авіація знищила ще один міст на Курському напрямку (відео)