Порошенка вдруге не випустили за кордон

П’ятому президентові Петру Порошенку знову відмовили у виїзді за межі України на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє «УП» з посиланням на відео представників «Європейської солідарності» з кордону.

Оточення політика стверджує, що таке рішення — «політичне замовлення» влади.

За їхніми словами, правоохоронці не мали підстав не випускати Порошенка, бо він мав документи про робоче відрядження та, оскілки він нардеп, не був військовозобов’язаним.

«Цього разу, сьогодні, QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу. Але прикордонники тепер кажуть, що «надав не всі документи», але не кажуть які «не всі». Невже «лідер вільного світу» не розуміє, що блокування опозиції — це надто опускає його самого? І показує наскільки його влада більше подібна до російської, а не європейської?» — написала нардепка Вікторія Сюмар.

У п'ятницю, 27 травня, стало відомо, що Петро Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження, а саме для участі у Парламентській асамблеї НАТО. Офіційний склад делегації був затверджений Русланом Стефанчуком, головою Верховної Ради.

Проте прикордонники відмовили Порошенку у виїзді. Причина — проблеми з підтвердженням дійсності дозвільного документу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Петиція про скасування заборони виїзду чоловікам за кордон набрала 25 тис. підписів. Тепер її має розглянути Зеленський