Порошенку можуть пред’явити підозру за торгівлю вугіллям з ОРДЛО — Терпак
УНІАН

Колишньому президенту Петру Порошенку можуть висунути підозру у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Про це у Facebook повідомив Віктор Трепак, колишній заступник генпрокурора.

«За моєю інформацією, найближчим часом колишньому президенту України Петру Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, яка пов’язана з торгівлею вугіллям з окупованої росіянами території України у період його президенства і в якій «проходять» В. Медведчук та екс-міністр енергетики В.Демчишин», — написав Терпак.

За його даними, підготовлений Офісом генпрокурора проєкт такої підозри наразі вивчається в Офісі президента. Там вирішують, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз.

Терпак вважає, що такий хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення.

Він також зазначив, що раніше Ірина Венедіктова, генеральний прокурор, у багатьох випадках доручала підписання подібних політично резонансних підозр одному зі своїх заступників, а сама відбувала у відрядження.

«Наскільки відомо, Ірина Валентинівна якраз зібралася у десятиденне відрядження до США. Саме у цей час може і відбутися повідомлення про підозру п’ятому президентові - звичайно, якщо на Банковій вже прийнято про це політичне рішення», — додав він.

Журналісти повідомили, нібито у Киви під час обшуку знайшли золоті злитки та картини з нардепом в різних образах (оновлено)