Портал «єДопомога» об’єднає тих, хто потребує допомоги і готовий її надати

Міністерство цифрової трансформації та Мінсоцполітики розробили портал «єДопомога», який дозволить поєднати потребуючих допомоги і тих, хто готовий її надати. Мета сайту – об’єднати зусиль держави, волонтерів та громадських організацій з метою ефективного розподілу гуманітарної та іншої допомоги. До проекту пропонують долучитись неурядовим організаціям, волонтерам та всім, хто готовий надати підтримку. Сайт створили за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

На сайті є два головні блоки. Перший має назву «Потребуєте допомоги?» і він призначений для тих, кому сьогодні складно. Можна заповнити спеціальну заявку на отримання фінансової допомоги, одягу, речей, транспорту.

Інший блок створений для людей та організацій, готових допомогти. В ньому теж є форма, яка пропонується для людей, що готові допомогти з медичними ресурсами, гуманітарною та фінансовою підтримкою.

Окрім того, безпосередньо на сайті можна легко перерахувати фінансову допомогу.

Сhas News повідомляв, що з початку війни Мінцифри запустило в «Дії» можливість слухати радіо, вранці стало відомо, що держава почала виплати в рамках програми «єПідтримка». А напередодні в новій версії «Дії» зявилось «цифрове заспокійливе» — гра «єБайрактар», де кожен може спробувати покерувати відомим безпілотником.

Мінімум 50 тис. айтівців вже залишили росію. Ще 100 тис. можуть переїхати