Португалія відкриє свої кордони для всіх типів подорожей українців
Pixabay

З 26 липня Португалія відкриє кордони для всіх типів подорожей українців.

Про це очільник МЗС України Дмитро Кулеба розповів у Twitter.

«Португалія відкривається з 26 липня для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвізу з ЄС», — написав голова зовнішньополітичного відомства.

Громадянам України дозволили вїжджати на територію континентальної Португалії будь-яким транспортом у період з 00:00 26 липня до 23:59 08 серпня. Проте рішення можуть переглянути у будь-який момент.

Туристам необхідно буде надати довідку з негативним результатом тестування на коронавірус (ПЛР-тест або швидкий тест на антитіла) чи дійсний європейський COVID-сертифікат в паперовому або в електронному варіанті.

На Мадейру та на Азорські острови в’їзд дозволений для громадян України з будь-якою метою. Для прибуття на острови архіпелагу Мадейра всі пасажири, незалежно від країни вильоту, повинні заповнити онлайн-форму на спеціальній платформі.

Також мандрівник повинен пройти повторне тестування на коронавірус, якщо у нього немає довідки, оформленої в авторизованому медичному закладі відповідно до вимог ЄС, з негативним результатом ПЛР-тесту.

Стало відомо, куди найчастіше подорожують українці