Порятунок рядового теляти. У Австралії триває потужна повінь, рятувальники витягають корів і собак із води
ABC

У Австралії сталася потужна повінь після проливного дощу. Багато корів врятувалися втечею від води, що піднялася. Деякі тварини трималися на плаву з останніх сил, щоб не потонути, повідомляє ВВС.

Зараз рятувальники шукають тварин на затопленій території та перевозять в безпечне місце.

Фермери та рятувальники знайшли виснажених корів на пляжах, в каналах та в житлових районах. Декілька корів знайшли аж на березі океану, їх витягали з води серфінгісти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News Ukrainian (@bbc_ua)

Рятувальникам довелося також вивозити собак із затопленого кінологічного центру неподалік від Сіднея. Тварин посадили до переносок.

Волонтер-рятувальник Майкл Кемерон сказав каналу АВС, що місцева громада робить все можливе, щоб підтримати тих, хто цього потребує. Він теж описав випадок, коли з пляжу довелося витягати виснажене теля у стресі. Мабуть, його витягнуло на берег течією ріки. Рятувальник каже, що ніхто точно не знав, що робити, довелося імпровізувати.

«Ми пройшли через пожежі, зараз через повені. Усі об’єднуються у групи й допомагає один одному, де можуть», — сказав він.

Ця повінь у штаті Новий Південний Уельс стала найбільшою за останні 50 років. Понад 15 тис. людей влада евакуювала на північному узбережжі регіону.

У ПАР із ферми втекли крокодили. Тварини зламали паркан і поплили геть річкою