Посадовець Верховного Суду виправдовував агресію рф та чекав новий наступ окупантів (фото, відео)
СБУ

Служба безпеки викрила очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України, який виправдовував збройну агресію рф і окупацію.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці отримали записи розмов, де фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати рф південь, зокрема Одеську та Херсонську області. Також посадовець вихваляв найманців ПВК «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні.

Крім того, у розмовах чиновник понував наступати на Україну з півночі, аби захопити Львівщину та сусідні регіони. Та казав, що сподівається на швидке захоплення України та встановлення кремлівського режиму.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків у оселі зловмисника знайшли:

  • ⁠мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій;
  • майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;
  • спеціальний технічний засіб незаконного стеження;
  • ⁠прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знешкодила агентурну мережу ворога у трьох областях (фото)