Посадовицю Харківської ОВА викрили на схемі заволодіння коштами на гумдопомозі
НАБУ

НАБУ і САП викрили заволодіння 15,2 млн грн при закупівлі Харківською ОВА харчових продуктів для гуманітарних потреб.

Слідство виявило, що у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали договір про постачання продовольства. Його мали роздати населенню у прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Посадовиця ОВА змовилась із посадовими особами компанії та підробила документи про отримання 235 тонн продукції, яку так і не поставили. А товариство отримало понад 15 млн грн.

Учасники схеми дізнались про наявність кримінального провадження щодо їхньої діяльності та спробували замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдані збитки.

Серед підозрюваних:

  • керівниця апарату Харківської ОВА;
  • директорка ТОВ та її заступник;
  • директор регіонального управління ТОВ.

Кваліфікація: ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Раніше НАБУ та САП викрили схему заволодіння електроенергією «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів. Збитки перевищують 716 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ та СБУ провели обшуки у екснардепа Сергія Пашинського