Посадовці лісгоспу на Прикарпатті незаконно вирубали дерева на 250 млн грн — ДБР

Посадовцям Кутського лісового господарства повідомили про підозру у незаконній вирубці дерев на території Національного природного парку «Гуцульщина». Збитки екології від їхніх дій оцінили в 250 млн грн

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, злочинну групу створив керівник лісгоспу ще в 2018 році. Його спільниками стали виконувач обовʼязків головного лісничого, лісничий та інженер з охорони та захисту лісу.

Посадовці незаконно й без дозволів видавали документи для вирубки дерев ділянках, які вже понад 20 років входять до складу Національного парку. Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали.

Тепер їм повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду ( ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР завершило розслідування щодо одеського військкома Борисова