Посадовці на митниці блокували вивезення українського зерна до ЄС
СБУ

Служба безпеки України викрила корупційну схему на Київській, Львівській та Чернівецькій митницях, за допомогою якої посадовці блокували вивезення українського зерна до ЄС.

Керівництво вказаних митниць незаконно отримувало кошти за оформлення експортно-імпортних операцій. Чиновники «гарантували» представникам агрокомпаній митне оформлення оптових партій зерна за хабарі. Також вони вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну товари широкого вжитку.

Якщо бізнесмени відмовлялися сплачувати хабарі, їм створювали штучні перешкоди під час митних процедур та відмовляли у перевезенні продукції. В межах схеми організатори щодня отримували сотні тисяч гривень.

Один із співробітників митниці вимагав гроші у бізнесмена, який з початку широкомасштабної війни бере участь у бойових діях. Під час передачі ним коштів СБУ і затримала чиновника.

Окрім цього, правоохоронці провели обшуки у заступника начальника Чернівецької митниці, а також у посадовців митного поста «Городок» на Львівщині.

Нагадаємо, співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої партії «Наші» Євгена Мураєва, його родичів та найближчих соратників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті, де черниці закликали до «пробудження матушки-Русі» (фото)