Посли ЄС не домовилися про початок переговорів щодо вступу України — ЗМІ
Unsplash

Постійні представники країн Євросоюзу знову не ухвалили рішення щодо рекомендацій Європейської комісії розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною. Угорщина знову виступила із запереченнями.

Про це пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на високопоставлених європейських дипломатів.

«Обговорення завершилося. Усі знають, що Комісія вважає, що Молдова й Україна завершили виконувати свої умови, і що ми маємо провести міжурядову конференцію. На засіданні це було дуже ясно. Багато країн сказали, що згодні з цим, але Угорщина знову заявила, що у них є умови, які ще необхідно виконати, інакше вони не зможуть прийняти оцінку Комісії», — розповіло джерело видання.

Інший співрозмовник додав, що Угорщина «виступила з такими самими просторікуваннями, як і минулого разу» — про недостатній прогрес щодо національних меншин.

«Угорщина знову згадала 11 питань, зачитала дві поправки до переговорних рамок про добросусідські відносини і національні меншини, згадавши, що нам (ЄС) також потрібно просуватися вперед із Сербією та Албанією. Решта з нас, які беруть участь у дебатах, — усі, крім Угорщини, голосно і ясно підтримують оцінку Комісії і відкинули внесення нових вимог. Ми всі виступаємо за те, щоб провести міжурядову конференцію вже 25 червня», — зазначив співрозмовник.

Обидва джерела додали, що обговорення щодо вступу до ЄС України та Молдови планують продовжити наступного тижня. Не виключають, що Угорщина піде на компроміс заради прогресу для країн Західних Балкан.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Гроші в обмін на реформи»: Рада ратифікувала угоду з ЄС для отримання €50 млрд