Посол розповів, хто у Німеччині гальмує надання Україні важкої зброї

У інтерв’ю «Європейській правді» Андрій Мельник, посол України в Німеччині розповів чому Німеччина гальмує постачання зброї в Україну.

Мельник вважає, що питання постачання німецької зброї для української армії — особисте питання честі.

І зокрема нагадав, що за чотири дні до початку війни заявив у інтерв’ю — якщо до моменту нападу росії Німеччина не надасть Україні зброю, українці ніколи цього не пробачать.

І попри те, що німецька зброя почала надходити в Україну вже після початку повномасштабного вторгнення, Мельник все ж вважає це серйозним досягненням.

Зараз, за словами дипломата, Україні вдалося домовитися про постачання німецьких танків уже із двома частинами урядової коаліції: «Нам вдалося переконати Партію зелених, майже переконали лібералів».

Втім, пояснив посол, рішення ухвалюватиме канцлер Шольц, який є членом Соціал-демократичної партії (СДПН). 

«Питання у тому, наскільки канцлер Шольц може проявити лідерство, переконати скептиків, що Німеччина не може собі дозволити знову гальмувати», — пояснив Мельник шанси для України отримати німецьку важку зброю.

Український дипломат додав, що у фракції СДПН є союзники України, але також серед представників цієї партії дуже багато пацифістів, які були навіть проти озброєння самої Німеччини, не кажучи уже про постачання зброї іншим країнам.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сталеві хижаки. Яку бронетехніку Німеччина може передати Україні
Чому Зеленський не запросив президента Німеччини Штайнмаєра до Києва?