Посольство США у Києві попросило Держдепартамент дозволити евакуацію частини персоналу

Посольство США у Києві звернулося до Держдепартаменту з проханням дозволити частини співробітників та їхнім сім'ям залишити Україну.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

Співрозмовник телеканалу, близький до уряду України, повідомив, що Вашингтон інформував Київ, що евакуація сімей дипломатів можуть розпочатися вже наступного тижня.

За даними джерела, Володимир Зеленський, президент України, у розмові з Ентоні Блінкеном, держсекретарем США, назвав такі дії «надмірними».

Офіційно у Держдепартаменті заявили, що поки що не можуть нічого анонсувати.

Видання The New York Times 18 січня писало, що Росія на початку 2022 вивезла з України членів сімей своїх дипломатичних співробітників.

За даними видання, з посольства у Києві та консульства у Львові виїхали загалом близько 50 осіб. У МЗС РФ у відповідь на публікацію заявили, що «посольство Росії у Києві працює у штатному режимі».

Раніше Chas News повідомляв, що міністр оборони України попередив Європу про мільйони українських біженців у випадку російського вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна мобілізує до 400 тис. резервістів, якщо Росія посилить агресію — член оборонного комітету ВР